پاور شاپ/ کیفیت توسط صادق سلامی تضمین می شود.
پایگاه تخصصی پرورش اندام، بدنسازی، فیتنس و ورزش های قدرتی  
بانک مقالات قوانین انجمن

بازگشت   پایگاه تخصصی پرورش اندام، بدنسازی، فیتنس و ورزش های قدرتی > بانک مقالات > دوپینگ و داروهای نیروزا > استروئیدها (مقالات متفرقه)
استروئیدها (مقالات متفرقه) مقالات متفرقه در مورد استروئیدها را در این قسمت مطالعه خواهید کرد.

پاسخ

لینک بک جعبه ابزار نحوه نمايش
حرفه اي ها چگونه استروئيد مصرف مي کنند؟
قديمي
  (#1)
مــــــدير کـــــل

آواتار صادق سلامی

آفلاين
پستها: 4,362
تشکرها: 12,542
تاريخ عضويت: May 2006
پيش فرض حرفه اي ها چگونه استروئيد مصرف مي کنند؟ - 06-13-07, 18:32

اين گفته و اين ادعا که ورزشکاران حرفه اي که مدال هاي قهرماني را پشت سر هم به گردن مي آويزند نيز از استروئيد و از داروهاي ممنوعه در ورزش استفاده مي کنند امروزه به جرات مي توان گفت که بر کسي پوشيده نيست اما از اين حقيقت نيز نمي توان گذشت که ورزشکاران حرفه اي زماني که به برنامه تمريني و تغذيه و حتي به دستور و برنامه مصرف مکمل مي رسند از سير تا پياز ماجراي ورزش کردن و تفذيه کردن و مکمل خوردن خود را بر ملا مي کنند اما زماني که به مبحث شيرين استروئيد مي رسيم لام تا کام ساکت مي مانند و خود را بري و پاک از استروئيد و داروهاي ممنوعه در ورزش مي دانند!
زماني که در مورد تاثير استروئيدهاي آنابوليک و آندروژن در ورزش به ميان مي آيد به راحتي از بازگو کردن حقايق در مورد داروهايي که مصرف کرده و به کمک آنها قهرماني را به چنگ آورده اند سر باز مي زنند و ذهن خواننده و شنونده را به سمت و سوي تمرين و تغذيه و مکمل هاي غذايي مختلف که توليد کنندگان و همين طور هم فروشندگان آنها از اين قهرمانان حمايت مالي مي کنند منحرف کرده و تمام شگفتي هاي خلق شده را به مکمل و به تغذيه مرتبط مي کنند!
بسياري از قهرماناني که امروزه دنياي پرورش اندام را در قرق خود دارند هر گونه ارتباط خود با دارو و استروئيد را انکار کرده و زير بار همه چيز مي زنند و مردم و و ديگر ورزشکاران را از اين دسته از داروها منع مي کنند. جاي بسي تعجب وجود دارد که در پرورش اندام جهان نيز رطب خورده ها نيز منع رطب کرده اند!
اما حقيقت اين بوده است که بدون مصرف داروهاي ممنوعه در ورزش و بدون مصرف استروئيد در پرورش اندام انديشيدن به رقابت هاي حرفه اي و حتي آماتوري در شرايط کنوني اين ورزش در کشور و در جهان عملا ناممکن مي نمايد.
قهرماني پيشکش، بدون بهره گيري از استروئيدها و داروهاي ممنوعه در ورزش به سطحي از افزايش حجم عضله نمي توان رسيد که بتوان با آن در صحنه رقابت ها حاضر بود و نيش و کنايه داوران و حتي تماشا گران در امان بود.
اين گفته و اين حقيقت را نمي توان انکار کرد که بدون مصرف دارو و تنها با تمرين و استرحت و تغذيه ورزشي و با استفاده از مکمل هاي غذايي تا حدودي مي توان به افزايش حجم عضلاني دست پيدا کرد اما اين موضوع را نيز نمي توان انکار کرد که حجم حاصل شده در اثر فاکتورهايي به غير از استروئيدها و داروهاي ممنوعه به قدري چشمگير نخواهند بود که به کمک آنها بتوان به مسابقات ورزشي در رشته پرورش اندام اميدوار بود.
ريکاوري در پرورش اندام رل بسيار مهمي را بازي مي کند و زماني که شما از استروئيدها استفاده مي کنند تسريع فرايند ريکاوري که در در برخي موارد و بدون استفاده از استروئيدها بسيار مشکل مي نمايد به آساني حاصل شده و فرد در سريع ترين و کوتاه ترين زمان ممکن براي پذيرش يک جلسه تمرين ديگر آماده مي شود.
مصرف استروئيدها فرايند سنتز پروتئين در عضلات را تشديد کرده و همين مسئله نيز تاثير آشکاري در افزايش حجم و قدرت عضلاني از خود نشان مي دهد.
ورزشکاران سهم عمده اي از ناتواني خود در افزودن بر حجم و فدرت عضلاني را مديون بروز حالت هاي کاتابوليک در بدن خود هستند و اين در حالي است که مصرف استروئيد در ورزش نه تنها تاثيرات آنابوليکي بسيار خوبي از خود بر جاي مي گذارد بلکه پديده مخرب و عضله سوز کاتابوليسم را نيز مهار کرده و بدين ترتيب زمينه را براي رشد هر چه بيشتر عضلات مهيا مي کند.
اين همه توضيح و تفسير در مورد استروئيدها به معني تاييد و يا تجويز مصرف اين دسته از داروها در ورزش نبوده و براي اين منظور مي باشد که خواننده بيش از پيش به تفاوت عميق و معني داري که بين ورزش به مفهوم حرفه اي و ورزش براي رسيدن به سلامت و تندرستي پايدار وجود دارد ايمان داشته باشد.
ورزشکاري که تنها و تنها براي سلامت و تندرستي و حتي براي رسيدن به زيبايي علات خود اقدام به تمرين مي کند نه تنها براي رسيدن به اين اهداف نيازي به مصرف دارو و استروئيد ندارد بلکه مصرف استروئيد براي اين فرد حتي به معني استقبال بي مورد و بي جا از خطر نيز خواهد بود اما کسي که براي رسيدن به سکوي قهرماني تمرين مي کند براي رسيدن به اهدافي که در ذهن خود دارد ناگزير از مصرف دارو و استروئيد و دارو خواهد بود.
این مقاله متعلق به بانک مقالات پایگاه تخصصی پرورش اندام و ورزش های قدرتی به آدرس پاوربیلدینگ دات آی آر powerbuilding.ir می باشد. تمامی این مقالات با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، پیشتر در قالب کتاب چاپ و منتشر گردیده است و بدیهی است هر گونه کپی برداری و استفاده کلی و جزئی از این مقالات در کتاب ها، سایت ها، وبلاگ ها، نشریات و غیره بدون اجازه کتبی از مدیر سایت حتی با ذکر منبع نیز ممنوع بوده و افراد خاطی قویاً تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

متاسفانه مرز بين ورزش به معني حرفه اي آن و ورزش براي سلامتي در کشور ما گم شده است و همگان يا بر اين باور هستند که براي دنبال کردن اهداف معمولي از ورزش پرورش اندام نيز بايد دارو مصرف کرد و يا بر اين ادعا پافشاري مي کنند که حتي بدون مصرف دارو نيز مي توان سکوهاي قهرماني را تسخير کرد.
البته در اين بين هستند مدعياني که به غلط اين باور را در ذهن ورزشکار ايراني القا مي کنند که همزمان با مصرف دارو و استروئيد و همزمان با کسب سکوهاي قهرماني مي توان از گزند عوارض جانبي داروهاي مصرفي در دوره ها نيز براي هميشه و به طور قطع در امان بود! اين ادعا نيز صد البته مهمل بوده و زايده تخيلات و اذهان بيمار ممد کول و جعفر بازوها بوده است.
البته بين مصرف بهينه دارو و مصرف ديمي و خطرناک آن که در ايران نيز شيوع بالايي پيدا کرده است تفاوت همانگونه که بارها و بارها گفته ايم تفاوت از زمين تا ثريا بوده است.
حرفه اي ها زماني که استروئيد مصرف مي کنند از چند و چون کار آگاه هستند و کار را حساب شده و علمي دنبال مي کنند اما در ايران و در شرايطي که براي فهماندن تفاوت بسيار عميق و در عين حال ساده پيش هورمون با تريبولوس به مربيان و کارشناساني که فوج فوج شاگرد تربيت مي کنند آدمي کاري از پيش نمي برد آيا مي توان از مصرف علمي و کم عارضه دارو سخن به ميان آورد.
به هر حال بايد گفت که استروئيدها نوعي سنتتيک از هورمون شناخته شده تستوسترون هستند که در آزمايشگاه هاي داروسازي تهيه و توليد مي شوند. اين دسته از داروهاي تاثيراتي آنابوليک و آندروژنيک از خود بروز مي دهند و همين مسئله نيز ورزشکاران پرورش اندام کار و ورزشکاران ديگر رشته هاي قدرتي را تشويق به مصرف اين دسته از داروهاي مي کند.
البته ناگفته نماند که مصرف دارو در پرورش اندام به همين دسته از داروها خلاصه نمي شود و ورزشکار خلاق پرورش اندام از ديگر داروها همانند داروهاي مدر و داروهاي تحريک کننده سيستم عصبي و همين طور هم از ديگر داروهاي ممنوعه در ورزش نيز در کنار استفاده از استروئيدها بهره فراوان برده است.
تاثيرات آنابوليکي داروهاي استروئيدي به افزايش حجم عضلاني و تشديد فرايند رشد و همين طور هم به افزايش توليد و ساخت سلول ها و گلبول هاي خوني مرتبط شده و خواص آندروژني اين دسته از داروهاي نيز موجب بزرگ شدن آلت ****** مردانه، خشونت صدا، افزايش رشد موهاي زايد در بدن و حالت هاي تهاجمي مي شود.
از استروئيدها در پزشکي براي درمان حالت هايي که فرد دچار افت شديد وزن شده و بافت پروتئيني موجود در بدن خود را از دست مي دهد استفاده شده است. اين حالت ها به طور طبيعي در اثر افت سطح سرمي هورمون تستوسترون در بدن رخ مي دهد و با استفاده از نمونه هاي خارجي اين هورمون و با استفاده از استروئيدها که خواص کنترل شده مشابه با اين هورمون را دارند به راحتي مي توان اين عارضه و عواقب آن را از بين برد.
مکانيسم اثر استروئيد در بدن انسان و حيوان همواره مورد توجه بوده و در بسياري از موارد نيز با ابهاماتي در ذهن ورزشکاران همراه بوده است. اين دسته از داروهاي به شيوه ها و به روش هاي گوناگون به تشديد فرايند رشد عضلاني در بدن ورزشکاران کمک مي کند.
همچنين گفته مي شود که استروئيد موجب فعال شدن ژن هاي خاصي در بدن شده، حساسيت گيرنده هاي حساس به هورمون هاي عضله ساز را افزايش داده و بدين ترتيب نيز به تشديد فرايند پروتئين سازيز در بدن کمک مي کند.
اين دسته از داروها همچنين با تحت تاثير گذاشتن فعاليت آنزيم هاي موجود در بدن موجب تشديد فرايند رشد عضلاني مي شوند که اين شيوه و اين مکانيسم اثر اين دسته از داروهاي همواره در هاله اي از ابهام بوده و آنچنان که بايد و شايد به اين مقوله پرداخته نشده است. فعاليت هاي هدايت شده آنزيم هاي فعال در بدن نه تنها موجب پديد آمدن حالت هاي آنابوليک در بدن مي شود بلکه بدن را در برابر شرايط کاتابوليک نيز حمايت مي کند.
تاثير مسلم و انکار ناپذير استروئيد بر پديده مخرب کاتابوليسم در بدن ورزشکاران پيامدهاي مثبت زيادي را در پي داشته است که از آن جمله مي توان به احساس شادابي، تقويت روحيه، افزايش تحمل پذيري جسمي و روحي، افزايش انگيزه و … اشاره کرد که مجموعه اي از اين عوامل دست به دست هم داده امکان سنگين تر کردن و فشرده تر کردن تمرينات براي ورزشکاران رشته هاي قدرتي را فراهم مي کند. افزودن بر شدت تمرين نيز به مرور زمان به افزايش حجم و قدرت عضلاني منجر مي شود.
اين تاثيرات اصطلاحا به تاثيرات غير مستقيم دارو معروف شده است و به جرات مي توان گفت که تاثيرات غير مستقيم استروئيدها در بسياري از موارد از تاثيرات مستقيم اين دسته از داروها مفيد تر و شگفتي ساز تر ظاهر شده است.
تمامي اين عوامل نيز دست به دست هم داده است تا امروزه استفاده از استروئيدها در ورزش شدت گرفته و تا به اين مرز نگران کننده رسيده است.
امروزه استروئيدها با وجود اينکه خطرناک ترين و کشنده ترين داروهاي هستند که در ورزش هاي قدرتي مورد استفاده قرار مي گيرند پر مصرف ترين داروهاي ممنوعه در ورزش نيز هستند.
ورزشکاران حرفه اي که با استفاده از استروئيدها شگفتي خلق مي کنند به جاي توجه کردن به ظواهر و به جاي معطوف کردن تمام توجه خود به افزايش حجم اغوا کننده اي که از مصرف استروئيد حاصل مي شود توجه خود را بر روي کيفيت عضلاتي که با استفاده از اين داروها مي سازند معطوف مي کنند و اين در حالي است که تمام توجه ورزشکار و مربي ايراني بر روي حجم عضلاني مي باشد بدون اينکه به اين موضوع کوچک ترين توجهي داشته باشند که افزايش حجم ناشي از مصرف بسياري از استروئيدها کاذب بوده و تنها آب تجمع يافته در عضلات بوده و پس از قطع دارو از بين خواهد رفت.
ورزشکاران حرفه اي در سايه مراقبت هايي که دارند و در سايه رعايت اصول علمي مصرف استروئيدها از مصرف اين دسته از داروها به بدن هايي قابل عرضه در مسابقات دست پيدا مي کنند و ديمي کارهاي ايران نيز از مصرف استروئيدها به هيکل هاي نخراشيده اي که بايد و بايد در زير انبوهي از لباس مخفي کرد و سيستم داوري استاندارد جهاني کمترين بهايي به اين حجم زنانه و بي کيفيت نمي دهد مي رسند و در برخي موارد نيز اين موفقيت را به خود و به مربي و حتي به عموم مردم تبريک مي گويند!
در اين قسمت از مقاله مصاحبه اي که با يک پرورش اندام کار حرفه اي که تمايل چنداني به مخفي کردن حقايق نيز ندارد انجام شده است را عينا نقل مي کنيم.
بديهي است که کمترين تمايلي به بازگو کردن زندگي خصوصي و دور بازو و اين قبيل موارد غير تخصصي عامه پسند نداشته و تنها به دليل اينکه حقايق بازگو شده در اين مصاحبه گوياي بسياري از ابهامات شکل گرفته در ذهن ورزشکار ايراني است به اين موضوع پرداخته ايم.
پرسش: گويا شما در دوره استراحت قرار داريد و مصرف دارو را قطع کرده ايد. چند ماه در دوره بوده ايد؟ آيا در اواسط دوره، دز مصرف داروهاي خود را افزايش داده بوديد و در انتهاي دوره دز مصرف را کاهش داده بوديد؟
پاسخ: بله من در دوره استراحت هستم. آخرين دوره اي که من رفتم در حدود 2 ماه به طول انجاميد.در طول اين دوره من هفته اي 500 ميلي گرم سوستانون و در روزهايي که تمرين داشتم نيز در حدود 30 گرم ديانابول مصرف مي کردم. من ابتداي دوره را با دزهاي کمتر شروع کرده و سپس دز مصرف داروها را افزايش داده و به سپس دز هاي مصرف را کاهش داده و پس از دو ماه نيز مصرف دارو را کلا قطع کردم.
نکته: فراموش نکنيد که اين حقايق از زبان ورزشکار حرفه اي بيرون مي آيد و ورزشکار ايراني که آماتور نيز محسوب نمي شود و گهگاه به باشگاه مي رود از دوره هايي به مراتب سنگين تر استفاده کرده، دزهاي مصرف را در تمام طول دوره ثابت نگه مي دارد و دوره خود را نيز گاه تا چهار نيز ماه تمديد مي کند!
پرسش: آيا اين دوره براي کسي که حرفه اي مي باشد ملايم نيست و ِآيا شما نبايد از دوره هاي سنگين تر استفاده کنيد؟ آيا تا به حال از دزهاي بالا نيز استفاده کرده ايد؟
پاسخ: 500ميلي گرم سوستانون در هفته و 30 ميلي گرم ديانابول در روزهاي تمرين براي من که در دسته حرفه اي ها تمرين مي کنم تا حدودي ملايم محسوب مي شود اما در اين بين بايد مراقب سلامتي خود نيز باشم. تمام دوره ها را نيز نمي توان سنگين رفت. من در دوره هاي که داشته ام حتي تا 1250 ميلي گرم تستوسترون در هفته نيز داشته ام اما بايد فرصت لازم براي خارج شدن سموم و فرصت لازم براي ريکاوري دارويي را نيز در اختيار بدن قرار داد. به نظر من سلامتي مقدم بر ورزش بوده و هرگز نمي توان آن را ناديده گرفت.
نکته: ورزشکار آماتور و فصلي در ايران که گاه به توصيه مربي نماها و ممد کول جعفر بازو نيز به چشم وحي منزل نگاه کرده و تجويزهاي ديمي آنها را را مو به مو اجرا مي کند کمترين توجهي به سلامت خود نداشته و در تمام طول سال در دوره بوده و دوره هاي بعدي خود را هر چه قوي تر تنظيم مي کند.

پرسش: بهترين استراتژي در تنظيم دوره چه بوده است و دليل شما براي آن چست؟
پاسخ: من به شخصه 12 هفته در دوره باقي مي مانم که اين مدت براي حرفه اي مناسب بوده و براي آماتور زياد است. من معولا از تکنيک افزايش تدريجي و از کاهش تدريجي دز مصرف دارو در طول دوره استفاده مي کنم. افزايش تدريجي دز مصرف موجب وفق يافتن بدن با دارو شده و از شدت عوارض جانبي و از شدت تبعات منغي مصرف دارو کم مي کند و کاهش تدريجي مصرف دارو نيز معمولا به نگهداري حجم حاصل شده در دوره کمک مي کند.
نکته: بحث کردن در مورد استراتژي در مورد دوره هاي تنظيم شده در ايران و در مورد استروئيد پرورش اندام ايران زمين محلي از اعراب نداشته است.
پرسش: دوره استراحت شما تا کي ادامه خواهد داشت؟
پاسخ: من الان نزديک به يک ماه است که در دوره استراحت به سر مي برم و اين روند تا 12 هفته ديگر نيز ادامه خواهد داشت.
این مقاله متعلق به بانک مقالات پایگاه تخصصی پرورش اندام و ورزش های قدرتی به آدرس پاوربیلدینگ دات آی آر powerbuilding.ir می باشد. تمامی این مقالات با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، پیشتر در قالب کتاب چاپ و منتشر گردیده است و بدیهی است هر گونه کپی برداری و استفاده کلی و جزئی از این مقالات در کتاب ها، سایت ها، وبلاگ ها، نشریات و غیره بدون اجازه کتبی از مدیر سایت حتی با ذکر منبع نیز ممنوع بوده و افراد خاطی قویاً تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
نکته: اين نکته به اين معني است که بين هر دوره بايد در حدود 4 ماه فاصله زماني وجود داشته باشد.
پرسش: چرا بايد بين دوره هاي حجم از دوره هاي استراحت نيز استفاده کرد؟ فايده اين کار چيست؟
پاسخ: اين کار در وحله اول براي حفظ سلامت آدمي است. مصرف مداوم دارو براي سلامتي آدمي مضر بوده و در برخي موارد کشنده ظاهر مي شود. بدن براي از سر گرفتن ترشح هورمون تستوسترون که در طول دوره در بدن سرکوب مي شود نياز به زمان استراحت و نياز به قطع مصرف دارو دارد. کبد براي استراحت کردن و براي کنار آمدن با حجم زيادي از استروئيد که مصرف کرده ايد نياز به زمان دارد. کليه براي دفع سموم ناشي از مصرف استروئيدها نياز به قطع مصرف دارو دارد.
نکته: کم نيستند ورزشکاران فصلي و آماتوري که به دليل اهميت ندادن به دوره هاي استراحت خود را عقيم کرده، کبد و کليه هاي خود را از کار انداخته و صدمات بسيار زيادي را به ارگان هاي حياتي خود وارد کرده اند.
پرسش: در طول دوره چگونه تمرين مي کنيد؟
پاسخ: زماني که من در دوره هستم تا حدودي قدرت بدني ام از حالت عادي بيشتر است. بنابراين تا حدودي سنگين تر از روزهاي عادي تمرين مي کنم. به دليل اينکه در طول دوره مصرف استروئيدها، خطر تمرين زدگي تهديد نمي کند من در طول هفته 6 جلسه تمرين مي کنم و در طول دوره هاي استراحت نيز تمرين را به 4 جلسه در هفته تقليل مي دهم.
پرسش: آيا موفق به حفظ حجم پس از قطع دارو مي شويد؟
پاسخ: با تمهيداتي که انجام مي دهم به راحتي مي توانم سهم عمده از از افزايش حجم و وزن حاصل شده در دوره را حفظ کنم.
نکته: ورزشکار ايراني به مقوله حفظ حجم پس از قطع مصرف دارو اهميت چنداني نداده و به جرات مي توان گفت که مربي ايراني نيز براي حفظ حجم کار چنداني نمي تواند صورت دهد.در حالي که مراد از افزايش حجم در دوره هميشگي کردن آن مي باشد.
پرسش: آيا تا به حال با عوارض جانبي استروئيدها نيز دست به گريبان بوده ايد؟
پاسخ: من معمولا قبل از رفتن دوره و در حين دوره و حتي پس از اتمام دوره تحت معاينات و آزمايشات پزشکي قرار مي گيرم و با مشاهده اولين علايم بروز عارضه، اقدامات لازم را شروع مي کنم اما با اين وجود و در برخي موارد بروز جوش هاي پوستي اجتناب ناپدير مي شود. حتما مي دانيد که اين قبيل عوارض نيز سلامت آدمي را چندان تهديد نمي کند. من معمولا از داروهاي آنتي بيوتيک براي درمان اين عوارض استفاده مي کنم.
نکته: استفاده از آزمايشات خون و معاينات پزشکي براي به حداقل رساندن تاثيرات منفي استروئيدها بر بدن الزامي است و اين در حالي است که در ايران کمترين توجهي به اين مهم نشده و عارضه جانبي را تنها در جوش هاي پوستي مي بينند. به اين مهم توجه داشته باشيد که عوارض خطرناک و کشنده استروئيدها که در قلب و در کبد و در ديگر ارگان هاي بدن بروز مي کنند بدون انجام آزمايشات قابل رديابي نبوده است.
پرسش: آيا در طول دوره با احتباس آب و با آب دار شدن بدن نيز روبر مي شويد و در اين موارد چه کار مي کنيد؟
پاسخ: با رعايت کردن تغذيه سالم و با مصرف داروهاي کم کننده عوارض از جمله آنتي استروژن ها به راحتي مي توان اين پديده را تا حدودي مهار کرد.
نکته: در ايران به دليل اينکه آنتي استروژن ها از احتباس آب و همين طور هم از افزايش بي کيفيت و بيمار گونه و ناماندگار حجم جلوگيري مي کنند گويا اين دسته از داروها امروزه تحريم شده است. ورزشکار ايراني به کيفيت اهميت چنداني نمي دهد و تنها به باد و پفي که در طول دوره به دست آمده و پس از قطع مصرف دار نيز از بين مي رود مي انديشد.
پرسش: براي کساني که به تازگي اقدام به مصرف استروئيد کرده و يا در صدد استفاده از اين دسته از داروها هستند چه توصيه اي داريد؟
پاسخ: اين افراد بايد از داروهاي ملايم همانند آناوار و از دزهاي بسيار خفيف تستوسترون استفاده کنند. اين افراد بايد از حداقل دزهاي مجاز استفاده کنند و از سنگين تر کردن دوره نيز خودداري کنند.دوره اين افراد نبايد بيش از 4 الي 6 هفته به طول بيانجامد. در صورت استفاده از داروهاي تزريقي استفاده مي کنيد حتما بايد زير نظر پزشک اين کار را انجام دهيد و از تزريق کردن دارو در محيط هاي آلوده نيز خودداري کنيد.
نکته: اطلاق واژه تازه کار به ورزشکار ولو فصلي ايراني نيز به نوعي توهين محسوب مي شود. همه در اين کشور حرفه اي متولد مي شوند اما در صورتي که به سلامت خود اهميت مي دهيد به توصيه هايي که فقط و فقط براي سلامتي شما صورت مي پذيرد توجه بکنيد.
صادق سلامی
هرگونه استفاده محتوايي و هرگونه کپي برداري جزئي و کلي از مطالب اين سايت در نشريات، وبلاگ ها و سايت ها و غيره ممنوع است.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
تشکر کننده مجموعاً 16 نفر
نمایش/عدم نمایش فهرست تشکر کنندگان

تبليغات

تبلیغات در پایگاه تخصصی پرورش اندام و ورزش های قدرتی

http://www.powerbuilding.ir/flash/advert.gif

پاسخ

Bookmarks

جعبه ابزار
نحوه نمايش

قوانين ارسال
شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید!
شما نمی توانید به ارسال ها پاسخ بدهید!
شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید!
شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید!

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال